ua en ru

МЗС Великобританії засудив атаку Сирії на турецький винищувач

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг засудив напад Сирії на турецький винищувач F4. Він зазначив, що Лондон готовий підтримати найсерйозніші заходи щодо Сирії в Раді Безпеки ООН, повідомляє Reuters. "Цей обурливий акт показує, наскільки далеко за загальноприйняті норми поведінки готовий зайти сирійський режим. Я засуджую такі дії. Сирія понесе відповідальність за свої діяння", - йдеться в заяві Хейга.

Раніше глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що Анкара проведе консультації з НАТО щодо ситуації зі збитим Сирією літаком. Туреччина стверджує, що винищувач був збитий в міжнародному повітряному просторі і мав усі необхідні розпізнавальні знаки.

Нагадаємо, 22 червня винищувач F-4 Phantom військово-повітряних сил Туреччини був збитий сирійськими засобами протиповітряної оборони. Дамаск вже визнав відповідальність за інцидент і приніс офіційні вибачення. За даними турецького командування, катастрофа сталася у південно-східного узбережжя провінції Хатай, яка межує із Сирією.