ua en ru

МЗС України заявляє про неможливість прийняття гуманітарної допомоги для Донбасу від РФ

Міністерство закордонних справ України 28 червня заявив про неможливість прийняття гуманітарної допомоги для Донбасу від Російської Федерації.

Міністерство закордонних справ України 28 червня заявив про неможливість прийняття гуманітарної допомоги для Донбасу від Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Сьогодні, 28 червня, російській стороні направлена нота-відповідь, в якій вказується про неможливість прийняття цієї "гуманітарної допомоги", враховуючи невизначеність її кінцевого адресата... Враховуючи той факт, що Донецька і Луганська області, а також Автономна Республіка Крим є невід'ємною частиною України, відповідно до зазначених міжнародних документів, громадяни України, які
знаходяться на цій території, не можуть в принципі мати статус біженців.

У МЗС України зазначили, що найважливішим кроком з боку російської сторони, яка могла б сприяти врегулюванню ситуації в східних областях України, стала б практична підтримка реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Російської Федерації 27 червня заявило про намір відправки гуманітарного вантажу на Донбас вагою 60 тонн.