ua en ru

МЗС України з'ясовує обставини затримання в Росії активіста "Правого сектору"

МЗС України з'ясовує обставини затримання в Росії активіста "Правого сектору" Фото: МЗС (РБК-Україна)

Раніше, на території Ростовської області був затриманий активіст "Правого сектора" Тернівський

Міністерство закордонних справ України доручило генерального консульства України в Ростові-на-Дону (РФ) з'ясувати обставини арешту і умови утримання під вартою громадянина України Романа Тернівського. Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає "Радіо Свобода".

"У зв'язку з інформацією Слідчого комітету Російської Федерації про затримання на території Росії громадянина України, який звинувачується за статтею 282 Кримінального кодексу Росії, генерального консульства України в Ростові-на-Дону дано доручення терміново звернутися в компетентні органи Російської Федерації з вимогою надати інформацію про обставини затримання і місце утримання зазначеного громадянина України", - заявив Кирилич

Нагадаємо, що на території Ростовської області затриманий активіст "Правого сектора" Терновський.

Згідно з інформацією російського СК, Тернівський у складі учасників організації "Правий сектор" неодноразово брав участь у пікетах, мітингах та інших суспільно-масових заходах на території України. Крім того, використовуючи аккаунт у соціальній мережі Facebook, Тернівський здійснював пропаганду діяльності організації "Правий сектор.