ua en ru

МЗС високо оцінив ініціативу Єврокомісії з підготовки фіндопомоги Україні

Міністерство закордонних справ України (МЗС) високо оцінило ініціативу Єврокомісії з підготовки фінансової допомоги Україні.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) високо оцінило ініціативу Єврокомісії з підготовки фінансової допомоги Україні. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"...Слід зазначити далекоглядні сигнали, висловлені під час учорашніх дебатів у Європейському парламенті від імені високого представника ЄС і Європейської комісії, згідно з яким стратегія ЄС щодо України зосереджується не навколо санкцій, а навколо діалогу і взаємодії, в тому числі на основі визнання європейської перспективи України", - йдеться в повідомленні міністерства.

МЗС підтвердив, що курс європейської інтеграції залишається незмінним пріоритетом України.

"У зв'язку з цим, високо оцінюємо ініціативу Європейської комісії з координації підготовки стратегічного пакету фінансової допомоги Україні на цілі впровадження соціально-економічних реформ і підтримки макроекономічної ситуації. Залишаємося відкритими для подальших консультацій зі стороною ЄС, міжнародними фінансовими організаціями та іншими донорами з цього питання", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, МЗС висловив упевненість, що українці здатні самостійно знайти шляхи виходу з політичної кризи, за столом переговорів між владою, опозицією та представниками громадянського суспільства.