ua en ru

МЗС України висловив РФ протест у зв'язку з систематичними порушеннями повітряного простору

Міністерство закордонних справ України направило ноту російській стороні у зв'язку з систематичними порушеннями повітряного простору України.

Міністерство закордонних справ України направило ноту російській стороні у зв'язку з систематичними порушеннями повітряного простору України. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"З липня 2014 р. три бойові вертольоти МІ-8 і МІ-24 з розпізнавальними знаками російських збройних сил кілька разів незаконно проникали в повітряний простір України, зокрема, в районі пункту пропуску "Олександрівка", а потім в районі населеного пункту Благовіщенка Луганській області на глибину 5 км. В той же день два вертольоти російських збройних сил здійснили демонстративний політ над пунктом пропуску "Довжанський" Луганської обл. і вторглися в повітряний простір України на глибину до 7 км", - йдеться в повідомленні.

У заяві наголошується, що українська сторона розцінює такі дії як "грубе порушення Росією основоположних принципів і норм міжнародного права, а також зобов'язань російської сторони відповідно до Женевських домовленостей від 17 квітня 2014 р. і Спільній декларації міністрів закордонних справ України, Німеччини, Росії та Франції від 2 липня 2014 р."

"МЗС України наполягає на негайному припиненні таких провокацій, а також вимагає проведення розслідування російською стороною цих інцидентів і надання інформації про його результати", - йдеться в заяві.