ua en ru

МЗС України висловило сподівання на скоріше відновлення стабільності в Лівії

МЗС України висловило сподівання на скоріше відновлення стабільності в Лівії, повідомляє прес-служба відомства.
"У зв'язку із завершенням 20 жовтня 2011 р. операції військових підрозділів НПР Лівії із забезпечення контролю над м. Сірт, українська сторона висловлює сподівання на скоріше відновлення стабільності в Лівії та активізацію політичних перехідних процесів із залученням усіх лівійських політичних сил, кінцевою метою яких повинно стати створення нової процвітаючої та демократичної Лівійської держави. Як і раніше, Україна виступає за єдину, неподільну та територіально цілісну Лівію.
Київ сподівається, що на нинішньому етапі Національна перехідна рада Лівії суворо дотримуватиметься задекларованих нею принципів демократії та верховенства права, всіляко утримуватиметься від акцій помсти лівійцям, які підтримували колишній правлячий режим, активізує широкий представницький національний діалог, спрямований на примирення та об'єднання усіх лівійських громадян", - йдеться в повідомленні МЗС.
Відомство зазначає, що українська сторона вірить, що традиційно дружні та взаємовигідні відносини між Україною та Лівією зберігатимуться й в майбутньому. Безумовним пріоритетом для України є захист прав та інтересів її громадян, які перебувають на території цієї держави. У цьому зв'язку Київ звертається до нової лівійської влади з наполегливим проханням забезпечити безпеку громадян України, які, незважаючи на складний для Лівії період, залишилися на території цієї країни та продовжили виконання благородної місії надання медичної допомоги лівійському народу.