ua en ru

МЗС України здивоване заявою голови ОБСЄ з приводу ухвалених ВР законів

МЗС України здивоване заявою діючого голови ОБСЄ Буркхальтера, в якій висловлюється занепокоєння з приводу нещодавно ухвалених ВРУ законодавчих актів.

МЗС України здивоване заявою діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера, в якій висловлюється занепокоєння з приводу нещодавно ухвалених Верховною Радою України законодавчих актів. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою МЗС.

"Підкреслюємо, що закони, прийняті парламентом України 16 січня 2014 р., спрямовані на імплементацію в українському законодавстві низки норм, які вже існують в законодавстві багатьох європейських держав, відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам та є сумісними із зобов'язаннями в рамках ОБСЄ", - йдеться у заяві.

Також МЗС висловило сподівання, що Швейцарське головування в ОБСЄ дотримуватиметься у своїй діяльності принципів об'єктивності та неупередженості, що є найважливішою умовою успішного здійснення функцій політичного керівництва цією організацією.

Нагадаємо, народні депутати України 16 січня прийняли без обговорення законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів. Президент України Віктор Янукович підписав його вчора, 17 січня.