ua en ru

МЗС України вимагає скасувати призов в армію РФ жителів Криму

МЗС України вимагає скасувати призов в армію РФ жителів Криму Фото: МЗС України

МЗС висловлює рішучий протест РФ у зв’язку з її наміром провести призов на військову службу у Криму

Міністерством закордонних справ (МЗС) України вимагає скасувати призов в армію Російської Федерації жителів окупованого Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

"Міністерством закордонних справ України висловлено рішучий протест Російській Федерації у зв’язку з її наміром провести призов на військову службу на тимчасово окупованій території АР Крим і м. Севастополь", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Резолюція ГА ООН встановила факт незаконної окупації Російською Федерацією Криму і міста Севастополя та закликала її забезпечити виконання своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, міжнародними механізмами захисту прав людини, іншими договірно-правовими інструментами, стороною яких вона виступає.

Таким чином, МЗС вимагає скасувати призов кримчан на військову службу у РФ, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов’язань.

"У цьому контексті було висловлено вимогу скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов’язань", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія проводить льотно-тактичні навчання в окупованому Криму.