ua en ru

МЗС України радить громадянам порадитися з лікарями перед поїздкою в африканські країни

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з зростанням ризику захворювання на геморагічну лихоманку Ебола в державах Африки рекомендує громадянам України, які планують відвідати африканські країни, добре зважити доцільність таких поїздок і обов'язково проконсультуватися з лікарями перед їх здійсненням.

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з зростанням ризику захворювання на геморагічну лихоманку Ебола в державах Африки рекомендує громадянам України, які планують відвідати африканські країни, добре зважити доцільність таких поїздок і обов'язково проконсультуватися з лікарями перед їх здійсненням. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Крім того, міністерство рекомендує громадянам України, які знаходяться в Африці, суворо дотримуватися правил особистої гігієни, уникати контактів з інфікованими особами та тваринами, а також консультуватися з медичними установами про можливі профілактичні заходи для попередження зараження цим вірусом і в разі появи перших симптомів захворювання негайно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою.

"Вірус Ебола характеризується високим рівнем смертності у зв'язку з відсутністю ефективних методик його лікування. Інфекція поширюється через контакт з кров'ю або рідинами організму інфікованої людини або тварини (основними розповсюджувачами вірусу вважаються примати, антилопи, кажани тощо), або через безпосередній контакт із зараженими об'єктами. Симптоми включають лихоманку, слабкість, біль в м'язах, головний біль та біль у горлі, що супроводжується блювотою, діареєю, висипанням на тілі, у складних випадках, кровотечею", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше МЗС радив утриматися від відвідування ряду країн Західної Африки (Республіки Гвінеї, Ліберії, Сьєрра-Леоне, Нігерії тощо) у зв'язку з поширенням на їх території вірусу Ебола.