ua en ru

МЗС України просить РФ посприяти звільненню місії ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України (МЗС) просить Росію посприяти звільненню місії ОБСЄ, яка працювала в Донецькій області та зв'язок з якої була втрачена вчора ввечері.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) просить Росію посприяти звільненню місії ОБСЄ, яка працювала в Донецькій області та зв'язок з якої була втрачена вчора ввечері. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване відсутністю зв'язку з однією з груп спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які працюють на сході Донецької області. Обставини зникнення групи вказують на можливість її затримання проросійськими угрупованнями, які здійснюють незаконну діяльність у цьому регіоні країни при підтримці Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

У МЗС вважають такі дії щодо спостерігачів ОБСЄ неприйнятними.

"У зв'язку з цим закликаємо Російську Федерацію, яка підтримала рішення про розгортання в Україні спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, звернутися з вимогою до своїх прихильників, які перебувають під фактичним контролем і отримують підтримку російської сторони, негайно звільнити членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні в ОБСЄ повідомили, що в понеділок ввечері, 26 травня 2014 р., близько 18:00 був втрачений контакт з однією з команд спеціальної моніторингової місії в Донецьку.