ua en ru

МЗС України прокоментував припинення дії ракетного договору

МЗС України прокоментував припинення дії ракетного договору Фото: будівля МЗС України (РБК-Україна)

МЗС планує активізувати діалог з НАТО про можливі шляхи зміцнення обороноздатності Альянсу

Міністерство закордонних справ України планує активізувати діалог з НАТО для обговорення можливих шляхів зміцнення обороноздатності всього східного флангу Альянсу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу МЗС.

Як повідомляється, такі дії візьмуть у відповідь на агресивні дії Російської Федерації і зважаючи на припинення дії Договору між США та СРСР про ліквідацію їхніх ракет середньої та меншої дальності.

У відомстві заявили, що розчаровані припиненням дії договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) з-за ситуації, яку створила навколо нього Росія, і розуміють вимушені дії Сполучених Штатів Америки.

Крім того, у заяві сказано, що в Україні особливо стурбовані інформацією про те, що Росія розробила і вже розмістила ядерну ракетну систему середньої дальності, в зоні досяжності якої знаходяться деякі європейські столиці, а також з приводу проведення у березні нинішнього року в окупованому Криму військових навчань з використанням комплексу Іскандер-М

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 2 серпня договір між Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) припинив діяти.

Крім того, Європейський парламент засудив порушення Росією договорупро обмеження ракет малої і середньої дальності. ЄП закликав РФ повернутися до повного виконання обов'язків за договором.