ua en ru

Росія і США офіційно розірвали ракетний договір

Росія і США офіційно розірвали ракетний договір Іллюстративне фото (army-news ru)

США давали РФ шість місяців, щоб повернутися до виконання договору про ракети

Договір між Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) припинив діяти. Про це повідоми в Twitter держсекретар США Майкл Помпео.

Зокрема, він написав, що Вашингтон офіційно виходить з договору. Він нагадав, що США дали РФ шість місяців, щоб повернутися до виконання договора про ракети.

"2 лютого США дали Росії шість місяців на те, щоб повернутися до виконання ДРСМД. Росія відмовилася, тому дія договору закінчується сьогодні. США не будуть залишатися учасниками договору, коли інші порушують його. Росія несе виключну відповідальність", - написав він.

Росія і США офіційно розірвали ракетний договір

Також вихід з ракетного договору підтвердили в російському міністерстві закордонних справ.

"2 серпня 2019 року за ініціативою американської сторони припинено дію Договору між Союзом Радянських Соціалістичних Республік і Сполученими Штатами Америки про ліквідацію їх ракет середньої дальності і меншої дальності, підписаного в Вашингтоні 8 грудня 1987 року", - йдеться в тексті відомства.

Нагадаємо, РБК-Україна писало, що міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) вимагали від Російської Федерації дотримуватися умов договору про ракети середньої та малої дальності.

Крім того, Європейський парламент засудив порушення Росією договору про обмеження ракет малої і середньої дальності. ЄП закликав РФ повернутися до повного дотримання зобов'язань за договором.