ua en ru

МЗС України закликає утриматись від поїздок до Португалії

МЗС України закликає утриматись від поїздок до Португалії Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Заклик пов’язаний з ураганом "Леслі"

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає громадян тимчасово утриматись від поїздок до низки регіонів Португалії через ураган "Леслі". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС.

В МЗС повідомили, що у зв’язку з наближенням до материкової частини Португалії урагану "Леслі" та повідомленням Національної служби цивільного захисту Португалії, вони рекомендують громадянам утриматись від поїздок до Сатубалу, Лісабону, Сантарему, Лейрії, Авейру й Коїмбри.

"За даними Національної служби цивільного захисту ПР, найбільш критичним для території ПР буде період до 16:00 14.10.2018 р. Можливі пориви вітру до 130 км/год по всій території ПР, подекуди до 190 км/год, а також – штормові хвилі по всьому узбережжі країни", - заявили в МЗС.

Також у відомстві закликали українців, що вже перебувають на території вказаних регіонів, уникати пляжів, лісової місцевості й відкритого простору поза межами міської зони та при змозі залишатись у закритих приміщеннях.

Нагадаємо, у Португалії внаслідок шторму "Леслі" постраждали близько 30 людей. За даними агентства цивільного захисту Португалії, негода залишила без світла близько 300 тисяч домогосподарств - пошкоджено близько 200 ліній електропередач.