ua en ru

МЗС України закликає українців утриматися від поїздок в Індію

МЗС України закликає українців утриматися від поїздок в Індію Ілюстративне фото (twitter.com/ndtv)

Причиною є складна антисанітарна та епідеміологічна ситуація в країні

Через повені та зсуви ґрунту, складну антисанітарну та епідеміологічну ситуацію в індійському штаті Керала, Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає українців утриматись від поїздок в Індію. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати Південно-Західні регіони Індії (у тому числі штат Керала), утриматися до стабілізації ситуації від поїздок до зазначених регіонів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у вівторок, 4 вересня, в результаті обвалення мосту в індійському місті Калькутт загинули щонайменше п'ять людей, ще 15 людей залишились під завалами.

Також на півдні Індії понад 1 мільйона чоловік покинули свої будинки і були переміщені в табори для біженців через зливи і повені в штаті Керала.

Раніше повідомлялося, що кількість загиблих в результаті повеней в Індії, які почалися в кінці травня, в південному штаті Керала зросло до 370.

У зв'язку з повенями, уряд штату Керала закликало людей не ігнорувати розпорядження про евакуацію. Враховуючи прогнози в регіоні, закрили аеропорт до 26 серпня. Раніше в Індії ввели режим надзвичайного часу через зливи.