ua en ru

МЗС України закликає МЗС РФ сприяти звільненню представників ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України закликає Міністерство закордонних справ Російської Федерації сприяти звільненню представників місії ОБСЄ на Донбасі.

Міністерство закордонних справ України закликає Міністерство закордонних справ Російської Федерації сприяти звільненню представників місії ОБСЄ на Донбасі. Про це йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС України, поширеному прес-службою відомства.

МЗС України в черговий раз звинувачує владу РФ у сприянні терористам в Україні.

"Незаперечними доказами цього є оприлюднені Службою безпеки України телефонні розмови отамана "Всєвєликого війська донского" Миколи Козіцина, які встановлюють безпосередню причетність російських так званих козацьких структур, координованих з Москви, в поставках зброї терористичним організаціям, що діють на сході України, а також до викрадення представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 29 травня ц.р.", - заявили в МЗС.

"Вимагаємо від координаторів з "бєлокамєнной" негайно дати наказ своїм бандформуванням звільнити заручників, у тому числі представників ОБСЄ, які користуються привілеями та імунітетами у відповідності з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини 1961 року, припинити терор проти мешканців східних областей України", - йдеться в коментарі.

В МЗС України також закликали міжнародне співтовариство засудити дії керівництва РФ, спрямовані, на думку відомства, на подальшу дестабілізацію становища в східних областях України і "змусити російську сторону припинити експорт терористичної діяльності в Україні, що представляє загрозу для всього цивілізованого світу".

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ в Україні не може відновити зв'язок з 4 мониторщиками з донецької команди місії і 4 мониторщиками з луганської команди місії, з якими втрачено зв'язок 26 травня та 29 травня відповідно.

Служба безпеки України встановила, що до викрадення представників місії ОБСЄ в Луганській області причетні російські козаки.