ua en ru

МЗС України закликав міжнародне співтовариство засудити утиски ЗМІ в РФ

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство засудити утиски ЗМІ в Росії.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство засудити утиски ЗМІ в Росії. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Україні глибоко стурбовані системним переслідуванням інакомислення в Росії і продовженням утисків тих небагатьох ЗМІ в Росії, які ще дозволяють собі висловлювати відмінну від кремлівської точку зору", - зазначив Перебийніс.

За його словами, спроби російської влади будь-якими адміністративними або псевдоюридическими методами змусити замовкнути радіостанцію "Ехо Москви" та телеканал "Дощ" говорять про те, що Кремль вирішив остаточно ліквідувати не тільки свободу слова, але і свободу думки.

"В умовах, коли центральні російські телеканали транслюють відверта брехня, ця тенденція є надзвичайно небезпечною і на нашу думку повинна мати рішучий осуд з боку міжнародного суспільства", - підкреслив Перебийніс.

Нагадаємо, на початку жовтня Україна закликала ОБСЄ та Amnesty International оцінити діяльність російського Першого каналу з точки зору тероризму.