ua en ru

МЗС України попереджає іноземців про необхідність оформлення віз для поїздок до Криму в українських дипустановах

Міністерство закордонних справ України попереджає іноземців про необхідність оформлення віз для поїздок в Україну, в тому числі в Крим і Севастополь, в дипломатичних представництвах або консульських установах України.

Міністерство закордонних справ України попереджає іноземців про необхідність оформлення віз для поїздок в Україну, в тому числі в Крим і Севастополь, в дипломатичних представництвах або консульських установах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мзс України.

"У зв'язку з заявою МЗС Російської Федерації від 31 березня 2014 р. про порядок поїздок іноземців на окуповану територію Автономної Республіки Крим повідомляємо наступне... для іноземців з держав з візовим порядком в'їзду за отриманням візових документів слід звертатися в дипломатичні представництва або консульські установи України за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Як відзначає МЗС України, іноземці з держав з безвізовим порядком в'їзду можуть перебувати на території Криму і Севастополя виключно за умови перетину кордону на діючих пунктах пропуску через державний кордон України з проставленням відповідних відміток у паспортних документах або імміграційних картках.

"Недодержання іноземцями та особами без громадянства законодавства України під час в'їзду і перебування на території Автономної Республіки Крим та р. Севастополь тягне за собою відповідальність згідно з законодавством України, а також може призвести до накладення міжнародних санкцій до них як до осіб, які підтримують тимчасову окупацію частини території України", - додали в прес-службі МЗС.

Нагадаємо, 31 березня в Мзс РФ заявили, що у зв'язку з приєднанням Криму й Севастополя до Російської Федерацією іноземному громадянину для відвідування території Криму необхідно отримати російську візу в одному з дипломатичних представництв або консульських установ Російської Федерації.