ua en ru

МЗС України передав посольству РФ чергову ноту

Міністерство закордонних справ України передало чергову ноту посольству Російської Федерації, у зв'язку з порушенням міжнародних і двосторонніх угод в ході подій у Криму.

Міністерство закордонних справ України передало чергову ноту посольству Російської Федерації, у зв'язку з порушенням міжнародних і двосторонніх угод в ході подій у Криму. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в міністерство закордонних справ України був викликаний представник посольства РФ в Україні для вручення чергової ноти", - заявив Перебийніс.

За словами дипломата, РФ продовжує протизаконну перевезення військової техніки та військовослужбовців на територію Криму.

"Міністерство закордонних справ України привернуло увагу російської сторони) до невиконання російською стороною вимог законодавства України про виведення з території України великих десантних кораблів РФ Калінінград і Мінськ, великого десантного корабля Північного флоту Гірник, які порушили державний кордон України, зробивши захід у порт Севастополя без узгодження з компетентними органами України", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, МЗС заявив про дислокацію близько 18,8 тис. військовослужбовців РФ в Криму.