ua en ru

МЗС України відправив РФ ноту у зв'язку з черговими провокаціями на українсько-російському кордоні

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту у зв'язку з черговими провокаціями на українсько-російському державному кордоні у період з 1 по 3 серпня 2014 р.

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту у зв'язку з черговими провокаціями на українсько-російському державному кордоні у період з 1 по 3 серпня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Всупереч заявам російської сторони тривають артилерійські обстріли з території Росії населених пунктів і позицій Збройних сил України в прикордонних з Росією регіонах, тривають вторгнення в повітряний простір України російській військовій авіації і безпілотників, відбувається безперервне нарощування важкої бронетехніки і підрозділів російських Збройних Сил, а також облаштування їх вогневих позицій вздовж українсько-російського державного кордону. В результаті обстрілу є жертви серед цивільного населення і військовослужбовців, зруйновані житлові, адміністративні і господарські будівлі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з території Росії завдано ряд артилерійських ударів по позиціях Збройних Сил України поблизу пунктів пропуску через державний кордон "Довжанський", "Дяково", "Червонопартизанськ", населених пунктів Дяково та Станиця Луганська Луганської області та населеного пункту Амвросіївка Донецької області.

"В районах населених пунктів Благовіщенка, Герасимівка, Золотаровка, Червона Таловка, Широке і Югановка Луганській області було зафіксовано вторгнення в повітряний простір України з території Росії одинадцяти вертольотів, зокрема, Мі-8, МІ-24, КА-52. Безпілотні літальні апарати проникали з території Росії в повітряний простір України в районі прикордонного пункту пропуску "Должанський", населених пунктів Герасимівка, Золотаровка, Благовіщенка та Югановка Луганської області, а також Сєдове Донецької області", - повідомили в МЗС України.

Згідно з повідомленням, російські спецслужби продовжують надавати підтримку терористичним організаціям "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка", а також засилати бойовиків-найманців в Україну для дестабілізації ситуації.

"В черговий раз категорично вимагаємо від російської сторони негайно покласти край таким злочинним діям, спрямованим проти незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, відвести війська від кордону з Україною і приєднатися до зусиль нашої держави і міжнародного співтовариства з метою стабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях", - підкреслили в МЗС України.