ua en ru

МЗС України засуджує напад на мечеті в Новій Зеландії

МЗС України засуджує напад на мечеті в Новій Зеландії Фото: місце стрілянини у Новій Зеландії (twitter.com/SirJadeja)

Український консул уточнює, чи немає серед постраждалих українців

МЗС України засудив теракт в Новій Зеландії, в результаті якого загинули 49 людей. Про це повідомляє прес-служба МЗС України в Twitter.

Повідомляється, що зараз консул України в Австралії підтримує контакт з МЗС Нової Зеландії з метою уточнення, чи можуть бути серед постраждалих громадяни України.

"МЗС України рішуче засуджує масові розстріли в мечетях в Крайстчерчі, Нова Зеландія. Ми висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих, ми молимося разом з нашими друзями з Нової Зеландії про якнайшвидше одужання тих, хто постраждав від цього жахливого акту насильства", - йдеться в повідомленні МЗС.

МЗС України засуджує напад на мечеті в Новій ЗеландіїЗазначимо, масові розстріли в двох мечетях на сході Нової Зеландії сталися вранці 15 березня. Після цього новозеландська поліція повідомила, що були затримані четверо підозрюваних - троє чоловіків і одна жінка. Зазначимо, що за даними поліції, одним із стрільців був 28-річний австралієць Брентон Таррант. Перед нападом він опублікував в мережі маніфест, в якому пояснив свої мотиви расовими причинами і назвав стрілянину терористичною атакою.