ua en ru

МЗС України засудило теракти в Тегерані

МЗС України засудило теракти в Тегерані Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Україна також підтримує заяву Ради безпеки ООН

Міністерство закордонних справ України обнородовало заяву, в якій засуджує теракти в Тегерані, які відбулися в іранській столиці вчора, 7 червня. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України суворо засуджує зухвалі терористичні акти, вчинені 7 червня 2017 в Тегерані, жертвами яких стали десятки невинних осіб. Вибір об'єктів нападів свідчить про особливий цинізм виконавців і замовників цих злочинів.

Україна, зокрема як член Ради Безпеки ООН, повністю підтримує заяву Ради від 7 червня з приводу терактів. Ми послідовно виступаємо за об'єднання зусиль міжнародного співтовариства у боротьбі з тероризмом з метою повного викорінення цього зла, загрожує всьому цивілізованому світу", - заявили в МЗС.

Міністерство закликало до рішучих дій щодо запобігання та протидії фінансування терористичної діяльності та угруповань, що сповідують ідеологію екстремізму, насильства, нетерпимості та терору, а також вжити всіх заходів, передбачених міжнародними інструментами та зобов'язаннями держав, у тому числі згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН

"МЗС України висловлює глибокі співчуття іранському народу і сім'ям загиблих, а також побажання якнайшвидшого одужання постраждалим в результаті цих підступних нападів на іранську столицю", - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, в Раді безпеки ООН засудили терористичні акти в Тегерані.