ua en ru

МЗС України засудив рішення РФ про продовження арешту Савченко до 30 вересня

МЗС України засудив рішення РФ про продовження арешту Савченко до 30 вересня Фото: Надія Савченко

У відомстві закликають міжнародну спільноту посилити тиск на РФ

МЗС України рішуче засуджує чергове рішення російської влади про продовження незаконного утримання народного депутата України Надії Савченко під вартою до 30 вересня 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"Сприймаємо таке рішення виключно як цілеспрямований заангажований крок, який немає під собою жодних правових підстав. Політично вмотивована судова розправа над громадянами України Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком і сьогоднішнє рішення суду РФ щодо утримання під вартою народного депутата України, члена Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Надії Савченко, яка користується відповідними імунітетами, є свідченням триваючого в Росії правового свавілля", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, в МЗС України засуджують протиправні дії Російської Федерації щодо Надії Савченко та закликають міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на Росію з метою звільнення Надії Савченко та інших громадян України, яких Москва зробила політичними заручниками своєї агресії.

Зазначимо, 27 серпня 2015 року Московський міський суд відхилив скаргу адвокатів Надії Савченко щодо зміни запобіжного заходу і залишив у силі судове рішення про утримання народного депутата України Надії Савченко під вартою до 30 вересня 2015 року.

Нагадаємо, раніше МЗС направляв до РФ ноту протесту проти рішення суду у справі Савченко.