ua en ru

МЗС України засудило обстріл патруля ОБСЄ

МЗС України засудило обстріл патруля ОБСЄ Фото: МЗС України

Мова йде про обстріл 22 червня патруля спостерігачів ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує постійні провокації бойовиків на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України проти спостерігачів Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ, зокрема обстріл 22 червня патруля спостерігачів ОБСЄ в н. п. Водяне Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.


Зазначено, що цей проведений обстріл з мінометів калібру 82-мм, які повинні були бути відведені згідно з доповненням до комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року. В результаті обстрілу також згорів будинок місцевих жителів.

"Розглядаємо цей випадок як чергову нахабну спробу Москви і її маріонеток залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля СММ щодо стабілізації ситуації на лінії зіткнення, перешкодити неупередженому та об'єктивному інформування міжнародного співтовариства про постійних порушеннях з боку Росії та контрольованих нею бойовиків режиму припинення вогню і відведення озброєння", - повідомили в МЗС

Нагадаємо, експерти наглядової місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля населеного пункту Водяне за 94 км від окупованого Донецька.