ua en ru

МЗС України звинувачує Росію в невиконанні женевських домовленостей

Міністерство закордонних справ України звинувачує Російську Федерацію в невиконанні женевських домовленостей.

Міністерство закордонних справ України звинувачує Російську Федерацію в невиконанні женевських домовленостей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Констатуємо, що з російської сторони станом на сьогодні немає жодних ознак готовності виконувати Женевські домовленості. З-за відсутності підтримки сепаратистів з боку населення східних областей України Росія знаходить все нові і нові способи дестабілізації ситуації в регіоні, готуючи і реалізуючи через своїх агентів численні провокації", - йдеться в повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони відмежуватися від збройних сепаратистів і провокаторів, а також закликати їх скласти зброю і звільнити захоплені адміністративні будівлі.

Нагадаємо, 17 квітня в Женеві відбулася четырехстороння зустріч у форматі "РФ-Україна-ЄС-США", за підсумками якої було прийнято рішення про те, що РФ повинна закликати проросійські сили в східній Україні скласти зброю і розійтися. В свою чергу Київ обіцяє амністію учасникам заворушень, "крім осіб, винних у тяжких кримінальних злочинах". Однак поки протестувальники в східних областях відмовляються передати контроль над захопленими будинками представникам київської влади. МЗС Росії у свою чергу звинувачує владу України в невиконанні женевські домовленості. На думку влади РФ, влада України не відводять війська зі східної України, не роззброює "Правий сектор", не виконують вимог проросійських активістів у східній Україні.