ua en ru

МЗС України звинувачує РФ в спробі приховати вміст гумконвою

МЗС України звинувачує РФ в спробі приховати вміст гумконвою
Міністерство закордонних справ України звинувачує Російську Федерацію в спробі приховати вміст гуманітарного конвою, відправленого на Донбас 2 листопада.

Міністерство закордонних справ України звинувачує Російську Федерацію в спробі приховати вміст гуманітарного конвою, відправленого на Донбас 2 листопада. Про це йдеться у заяві МЗС.

У міністерстві підкреслили, що відправка вантажу здійснювалося без запиту про отримання офіційної згоди Української сторони, без необхідних процедур прикордонного і митного контролю, без узгодження з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста і супровід вантажу його представниками.

Таким чином, було порушено національне законодавство України і раніше досягнуті домовленості.

"Ці провокаційні дії російської сторони, нездатність слідувати усталеним міжнародним правилам при напрямку гуманітарної допомоги, а також спроби приховати справжній зміст вантажу - є свідченням продовження курсу Росії на подальшу ескалацію ситуації на сході України", - йдеться в заяві.

Також в МЗС зажадали від Росії "припинити провокаційні дії і дотримуватися загальноприйнятих норм і принципів міжнародного права і міждержавних відносин".

Нагадаємо, сьогодні на Донбас прибув черговий гумконвой з РФ. Держприкордонслужба заявила, що не оглядала його вміст.