ua en ru

МЗС України занепокоєне коментарями послів США та ЄС щодо голосування в Раді

Міністерство закордонних справ України занепокоєне коментарями послів США та ЄС щодо вчорашнього голосування в Верховній Раді.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) занепокоєне коментарями послів США та ЄС щодо вчорашнього голосування в Верховній Раді. Про це сьогодні під час зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та главою представництва ЄС в Україні, послом Яном Томбінські заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає прес-служба МЗС.

Повідомляється, що під час зустрічі Кожара висловив занепокоєння української сторони у зв'язку з коментарями офіційних осіб окремих іноземних держав і міжнародних інституцій щодо роботи Ради, які розглядаються в Києві як втручання у внутрішні справи нашої держави.

У зв'язку з цим міністр закликав іноземних дипломатів бути максимально об'єктивними та виваженими в оцінках внутрішніх процесів в Україні, а також уникати однобічних заяв і коментарів, які не відображають реальний стан справ.

"У цьому контексті, під час зустрічі українською стороною було приділено окрему увагу фактам порушень законодавства з боку опозиційних сил, зокрема, блокуванню адміністративних будівель і перешкоджанню роботі вищого законодавчого органу України", - йдеться в повідомленні.

Кожара наголосив, що ухвалені Верховною Радою України 16 січня 2014 р. закони спрямовані на імплементацію в українському законодавстві низки норм, які вже існують в законодавстві більшості європейських держав, та відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам.

Крім того, під час зустрічі перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік поінформував послів про зміст та процедуру прийняття ухвалених вчора законів.

Раніше вчора посли США та ЄС в Україні висловили занепокоєння ходом вчорашнього голосування в українському парламенті, яке, на їх думку, відбулося з порушенням законодавства та регламенту.

Нагадаємо, вчора, 16 січня 2014 р., опозиція знову заблокувала трибуну Верховної Ради. Однак парламент все одно проголосував за держбюджет на 2014 р. та низку інших законопроектів, шляхом голосування руками.