ua en ru

МЗС України запропонував провести 28 квітня зустріч у Відні з приводу військових навчань РФ

МЗС України незадоволений роз'ясненнями РФ з приводу військових навчань

У відповіді Російської Федерації на запит України, направлений згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки (ВД), не міститься вичерпних роз'яснень щодо цілей та місця проведення навчань Південного та Західного військових округів ЗС РФ, які останніми днями проводяться у безпосередній близькості від кордонів України, дати їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів. Про це йдеться у заяві МЗС України, розповсюдженій прес-службою відомства.

"Більше того, російська сторона відмовилась організувати на добровільній основі, як це передбачено п.18 ВД, відвідання суміжних з Україною районів своєї території, в яких проводиться інтенсивна військова діяльність. З огляду на недостатність отриманої інформації, українська сторона запропонувала Російській Федерації провести 28 квітня ц.р. у Відні передбачені згаданим документом консультації для обговорення цього питання. На консультації запрошені також й інші держави, які теж висловлювали свою стурбованість військовою діяльністю РФ поблизу українських кордонів", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона висловила сподівання на те, що РФ дотримуватиметься своїх зобов'язань відповідно до положень Віденського документа і надасть у ході цих консультацій відповіді по суті на висловлені Україною та низкою держав - членів ОБСЄ занепокоєності щодо посиленої військової діяльності частин і з'єднань Південного та Західного військових округів РФ.