ua en ru

МЗС України не називає дату візиту Віктора Януковича до Брюсселя

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко ухилився від прямої відповіді на питання журналістів, коли відбудеться візит Президента України Віктора Януковича до Брюсселя. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
За словами міністра, "в останні півтора року у нас було дуже багато візитів до Брюсселя, так само, як у нас було й чимало візитів представників Євросоюзу, і провідних столиць країн-членів Євросоюзу в Київ. Питання не в здійсненні конкретного візиту, а в тому, наскільки ми зараз, в цей обмежений час, зможемо відпрацювати ті принципово важливі елементи договору про асоціацію, які є основним сенсом нашого сьогоднішнього спілкування з Євросоюзом і країнами-членами ЄС", - сказав міністр.
Грищенко нагадав, що саміт Україна-ЄС повинен відбутися в Києві, і українській стороні необхідно "ще серйозно попрацювати, щоб цей саміт був успішним".
Нагадаємо, раніше голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і голова Європейської ради Херман ван Ромпей прийняли рішення про скасування візиту Януковича в ЄС, запланованого на 20 жовтня. Прес-служба Верховного представника Кетрін Ештон повідомила, що рішення про скасування візиту було прийнято європейськими політиками для того, щоб "підкреслити необхідність досягнення прогресу в забезпеченні верховенства закону і незалежності судової влади" в Україні.
27 жовтня директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що Президент України Віктор Янукович вирушить до Брюсселя після того, як основна частина переговорів з Євросоюзом про підписання Угоди про асоціацію буде завершена, і проект договору буде спрямований на технічну підготовку до парафування.