ua en ru

МЗС України називає неприпустимими рекомендації РФ про федералізацію України

Міністерство закордонних справ України називає неприпустимими рекомендації про федералізацію України з боку Російської Федерації.

Міністерство закордонних справ України називає неприпустимими рекомендації про федералізацію України з боку Російської Федерації. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС України ще раз підтверджує, що подібні заяви (РФ про федералізацію) є грубим і не прикритим втручанням у наші внутрішні справи. Російській владі замість того, щоб робити пропозиції, потрібно зосередитися на наповненні демократичним змістом", - заявив він.

При цьому Перебийніс додав, що влада РФ має забезпечити проведення демократичних виборів на своїй території, а також забезпечити права національних меншин.

"У разі прогресу Росії у цьому напрямку, Україна могла б надати свої пропозиції щодо вдосконалення державного устрою і політичної системи. Наприклад, у вигляді Плану конфедералізації РФ, що передбачало б введення 5-10 державних мов, а також національних квот в держорганах", - заявив представник МЗС України.