ua en ru

МЗС України назвав цинічною ініціативу РФ про міжнародної гуманітарної місії на Донбасі

Міністерство закордонних справ України назвало цинічною ініціативу Міністерства закордонних справ Росії про міжнародної гуманітарної місії в Донецькій і Луганській областях.

Міністерство закордонних справ України назвало цинічною ініціативу Міністерства закордонних справ Росії про міжнародної гуманітарної місії в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Пропозицію Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо так званої міжнародної гуманітарної місії на Донбасі є цинічним хоча б тому, що саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, всебічно підтримує злочинні дії терористів і несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми в Донецькій і Луганській областях. Крім свідомого руйнування життєво необхідної інфраструктури регіону, житлових будинків, систем водопостачання та електроенергії, терористи т.зв. "ДНР" і "ЛНР", серед яких є значна кількість громадян Російської Федерації, нападають на медичні установи та їх персонал, обстрілюють лікарні, перешкоджають лікуванню хворих, викрадають карети "швидкої допомоги", - йдеться в повідомленні.

У МЗС України підкреслили, що правозахисна організація Human Rights Watch у сьогоднішньому звіті "засудила такі злочини проросійських бойовиків, закликавши негайно покласти цьому кінець".

"Сили антитерористичної операції, звільняючи від терористів населені пункти Донбасу, повертають громадянам світ, забезпечують поступове відновлення інфраструктури та повернення до нормального життя", - зазначили у відомстві.

В Мзс нагадали, що з червня в Україні створений і ефективно працює Міжвідомчий координаційний штаб, до складу якого увійшли представники організацій системи ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також створені гуманітарні коридори для всіх охочих покинути зону АТО.

"Україна і весь цивілізований світ не вірять у щирість намірів Росії. В той час, коли з території Російської Федерації терористи отримують посилення зброєю, військовою технікою і найманцями, міжнародні партнери відгукнулися на заклик України і надають практичну допомогу у відновленні інфраструктури та вирішенні нагальних гуманітарних потреб мирних громадян Донбасу", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ виступив з ініціативою щодо формування міжнародної гуманітарної місії для Південного Сходу України.