ua en ru

МЗС України направив ноту РФ у зв'язку з порушенням українського авіапростору

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту у зв'язку з порушеннями вертольотами Російської Федерації українського авіа простору.

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту у зв'язку з порушеннями вертольотами Російської Федерації українського авіа простору. Про це йдеться в заяві МЗС України. поширеній прес-службою відомства.

"Зокрема, 9 липня 6 вертольотів МІ-8, МІ-17 та МІ-24 збройних сил Росії незаконно перетнули державний кордон України у районі населених пунктів Станично-Луганське та Іллівка Луганської області. 10 липня вертоліт збройних сил Росії КА-52 на висоті 300 м здійснив проліт над територією України у районі населеного пункту Благовіщенка Луганської області, порушивши повітряний простір нашої держави на глибину в 200 метрів. Того ж дня з території Росії було порушено повітряний простір трьома безпілотними літальними апаратами. Такі дії Росії є грубим порушенням її міжнародних зобов'язань, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", - йдеться в заяві.

Також МЗС України зазначає, що Росія продовжує "зволікати з тим, щоб змусити підконтрольні їй терористичні збройні формування у східних областях України припинити насильство".

"Натомість в своїх діях і риториці російська сторона продовжує надавати підтримку терористам і заохочує їх до ще більш рішучих злочинних дій, внаслідок яких гинуть українські військові та мирне населення України. Кремль продовжує ігнорувати вимоги України та міжнародного співтовариства", - йдеться в заяві МЗС.