ua en ru

МЗС України сподівається, що російська сторона сприйме дії Дещиці під посольством РФ у Києві як необхідні для захисту будівлі

Міністерство закордонних справ України сподівається, що російська сторона сприйме дії в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці під посольством Російської Федерації в Києві як необхідні для захисту будівлі.

Міністерство закордонних справ України сподівається, що російська сторона сприйме дії в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці під посольством Російської Федерації в Києві як необхідні для захисту будівлі. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністром закордонних справ україни та Міністерством закордонних справ у цілому були вжиті всі можливі заходи з метою врегулювання ситуації, яка виникла під час масових протестів біля посольства Російської Федерації. Оскільки нам вдалося, в тому числі і завдяки міністру, запобігти більш жорсткому розвитку подій, які за нашою інформацією планувалися, ми вважаємо, що мета досягнута... Ми сподіваємося на те, що ті заходи, які були вжиті Міністерством закордонних справ та безпосередньо міністром на місці, російська сторона буде розцінювати так, що ми захищали російське посольство, і будемо вживати такі заходи і надалі",- заявив Перебийніс.

Нагадаємо, 14 червня мітингувальники закидали посольство РФ у Києві камінням та димовими шашками. Пікет відбувся в зв'язку з тим, що проросійські бойовики збили під Луганськом літак Іл-76 Збройних сил України, в результаті чого загинули 49 людей. Пізніше, для стабілізації ситуації, під посольство прибули глава МВС України Арсен Аваков і голова МЗС Андрій Дещиця.

При цьому, за заявою російського МЗС, Дещиця нецензурно висловився на адресу російського керівництва.