ua en ru

МЗС: Україна готова прийняти міжнародних спостерігачів на парламентських виборах

Україна, відповідно до звіту ОБСЄ, готова прийняти міжнародних спостерігачів на парламентських виборах восени 2012. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Місія ОБСЄ за результатами перебування в Києві ... рекомендує направити, для спостереження на парламентських виборах в Україні стандартну місію. Основними завданнями місії буде стандартне спостереження за парламентськими виборами на предмет їх відповідності нашим домовленостями з ОБСЄ та міжнародному законодавству", - заявив Дикусаров.

За його словами, рекомендується включити до складу місії 100 довгострокових та 600 короткострокових спостерігачів "В звіті ОБСЄ зазначено, що в Україні створено законодавче поле для проведення вільних і демократичних виборів. Позитивно оцінюється створення інституту місцевих спостерігачів, поліпшення якості реєстру виборців і системи реєстрації кандидатів", - сказав Дикусаров.

Він також зазначив, що міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевнив місію ОБСЄ, що Україна і надалі буде дотримуватися рекомендацій ОБСЄ.