ua en ru

МЗС: Загрози громадянам України в Єгипті немає

Загрози громадянам України в Єгипті немає. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту з інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми постійно перевіряємо інформацію про ситуацію в Єгипті... Ми не раз застерігали від поїздок до великих міст Єгипту, закликали не відвідувати великі масові зібрання людей. Якщо наші громадяни не будуть залишати територію готелів, то проблем у них не буде", - заявив він.

За його словами, ситуація на всіх курортах Єгипту нормальна: "Немає необхідності евакуації українських громадян з Єгипту у зв'язку із загостренням політичної ситуації".

Нагадаємо, Єгипет став другою країною, де стався переворот в ході так званої "арабської весни". 11 лютого 2011 р. під тиском населення екс-Президент країни Хосні Мубарак, який очолював Єгипту з 1981 р., пішов у відставку. Владу в країні взяли військові. З приходом до парламенту ісламістських партій, між військовим урядом і парламентом розпочалася політична конфронтація.

Зараз в Єгипті йде становлення нових органів державної влади. Судячи з підсумків виборів в нижню і верхню палати парламенту, Єгипет має всі шанси втратити статус світської держави. Після трьохетапного голосування понад 60% місць у Законодавчих зборах дісталося ісламістам, в першу чергу політичному крилу "Братів-мусульман", а також ісламським консерваторам - салафітам. На виборах у верхню палату парламенту Єгипту - Раду Шури - ісламські партії завоювали майже 85% місць.