ua en ru

МЗС Туреччини назвав реакцію Росії на інцидент з кораблем перебільшеною

МЗС Туреччини назвав реакцію Росії на інцидент з кораблем перебільшеною Фото: міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу

Глава МЗС Туреччини заявив, що терпіння Анкари має межу

Реакція російського військового корабля на турецький сейнер була перебільшена, і терпіння Анкари має межу. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, коментуючи вчорашню ситуацію щодо обстрілу російським кораблем турецького сейнера, повідомляє Reuters.

"З нашого боку було всього лише риболовецьке судно, і мені здається, що реакція російського військового корабля була перебільшеною", - заявив Чавушоглу в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

Міністр також заявив, що Росія вже поставила себе в безглузде становище, коли президент Росії Володимир Путін заявив, що Туреччина збила російський літак, намагаючись захистити поставки нафти "Ісламської держави" (ІДІЛ).

"Росія і Туреччина, безумовно, повинні відновити ті довірчі стосунки, які були раніше, але наше терпіння має межу", - додав Чавушоглу.

Він також розкритикував російське військове вторгнення в Сирію, заявивши, що воно спрямоване на підтримку режиму президента Башара Асада, а не на боротьбу з ІДІЛ.

"На жаль, Росія перебуває в Сирії не для боротьби з терористами", - сказав він, додавши, що тільки 8% російських ударів з повітря були спрямовані на ІДІЛ.

Нагадаємо, вчора, 13 грудня 2015 року, російський сторожовий корабель "Сметливый" в Егейському морі відкрив попереджувальний вогонь, щоб уникнути зіткнення з турецьким сейнером.