ua en ru

МЗС слідкує за розслідуванням загибелі громадянки України в Сирії, - Дикусаров

Міністерство зовнішніх справ (МЗС) України 17 жовтня спрямувало ноту Міністерству зовнішніх справ Сирії. Про це повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У своїй ноті ми попросили вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки громадян України в Сирії та інформувати нас про розслідування інциденту із загибеллю українки в Сирії", - сказав Дикусаров.

Він також повідомив, що сьогодні до МЗС було запрошено посла Сирії в Україні. Під час зустрічі йому була висловлена стурбованість тим, що сталося в Сирії. "Ми висловили переконання, що подібні інциденти, як-то загибель громадянки України в сирійському місті Хомс, будуть неможливі в майбутньому", - зазначив Дикусаров.

Крім того, він висловив сподівання, що розслідування обставин загибелі громадянки України буде завершено найближчим часом.

Нагадаємо, в Сирії вже більше семи місяців продовжуються протести. З початку протестів убито вже більше 3 тис. осіб. На початку жовтня опозиція повідомила про остаточне формування Сирійської національної ради. До нього увійшли майже всі опозиційні політики і сирійські дисиденти.