ua en ru

МЗС сьогодні очікує прибуття ще 34 громадян України, евакуйованих із Сирії

Міністерство закордонних справ України (МЗС) сьогодні очікує прибуття ще 34 громадян України, евакуйованих із Сирії. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні, 10 вересня повернуться додому рейсом "Бейрут-Київ" 34 громадянина України і троє громадян Сирії, які є членами сімей", - повідомив Перебийніс.

За його словами, Посольство України в Сирії продовжує забезпечувати евакуацію українців на батьківщину.

"6 вересня 26 громадян України були евакуйовані з Сирії, а також чотири сирійських громадянина - члени сімей. Вони повернулися в Україну через Ліван регулярним рейсом "Бейрут-Київ", - заявив він.

Він також нагадав, що 8-9 вересня літаком Міністерства оборони Росії з Сирії повернулися вісім громадян України. Посольство України в Росії забезпечило розміщення громадян у готелі, а потім повернення додому в Україну.

Всього, за словами Перебийноса, за поточний рік з Сирії евакуйовані 216 громадян України, а спочатку конфлікту в 2011 р. - 734 українців. На даний момент в Сирії перебуває близько 350 громадян України.