ua en ru

МЗС Румунії назвав "навмисною" спробу Рогозіна пересікти повітряний простір країни

МЗС Румунії назвав "навмисною" спробу Рогозіна пересікти повітряний простір країни Фото: віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін (kremlin.ru)

Мелескану розкритикував спробу віце-прем'єра РФ потрапити в Молдову через проліт над Румунією

Міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелескану вважає "навмисною" спробу літака віце-прем'єр-міністра РФ Дмитро Рогозіна перетнути повітряний простір країни на шляху до Молдови, передає AP.

"На мій погляд, це був навмисний вчинок, щоб створити проблеми між Румунією і Росією", - заявив Мелескану в ефірі телеканалу Antena 3.

Зокрема, глава румунського МЗС, таким чином, прокоментував спробу Рогозіна потрапити в Молдову через проліт над Румунією, незважаючи на те, що сам віце-прем'єр РФ перебуває під антиросійськими санкціями Євросоюзу.

Нагадаємо, 28 липня румунська влада не пустила літак віце-прем'єра РФ у Молдову, в результаті чого йому довелося летіти до Мінська. Після інциденту Рогозін пригрозив Румунії "відповіддю" у зв'язку з відмовою перетнути повітряний простір. А наступного дня уточнив, що Росія може ввести персональні санкції у зв'язку з інцидентом.

"Ми точно встановимо, хто стояв за цими рішеннями в Кишиневі, Бухаресті, Будапешті, Брюсселі. Ми встановимо осіб, які приймали ці рішення. Наші санкції будуть вивірені і дуже адресні", - пообіцяв Рогозін.