ua en ru

У МЗС Росії назвали умови для повернення військових у СЦКК

У МЗС Росії назвали умови для повернення військових у СЦКК Фото: РФ (flickr.com/moscow-live)

У РФ заявили, що в СЦКК повинні бути представлені Донецьк і Луганськ

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації назвали умови для повернення військових у Спільний центр по контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК). Про це розповів заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін, повідомляє ТАСС.

"Ми виступаємо за те, щоб були забезпечені нормальні, гарантовані умови для роботи і перебування наших військових в СЦКК. Таких умов не було створено, незважаючи на спрямовані російською стороною чотири ноти по дипломатичних каналах", - заявив він.

Карасін заявив, що у СЦКК повинна бути прописана і затверджена процедура оформлення документів і порядок їх дій - документ, який "гарантував би передбачуваність перебування російських військових в цьому центрі".

"Крім того, ми вважаємо за необхідне, щоб в цьому центрі були представлені Донецьк і Луганськ. Це теж важлива умова. Думаю, ми в праві вимагати, щоб були створені нормальні цивілізовані умови для перебування наших представників", - зазначив він.

Зазначимо, російські військові з СЦКК на Донбасі 18 грудня 2017 року покинули територію так званої "Донецької народної республіки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США закликають Російську Федерацію повернути своїх представників в СЦКК на Донбасі.