ua en ru

США закликають Росію повернути своїх представників у СЦКК

США закликають Росію повернути своїх представників у СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

У США заявили, що СЦКК успішно виступав посередником у встановленні "вікон тиші" на Донбасі

США закликають Російську Федерацію повернути своїх представників у Спільний центр по контролю і координації (СЦКК) на Донбасі. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кемієн на засіданні Постійної ради Організації у Відні (Австрія), повідомляє прес-служба місії США при ОБСЄ.

"Сполучені Штати закликають Російську Федерацію скасувати свої односторонні дії та повернути своїх представників у Спільний центр по контролю і координації (СЦКК). СЦКК успішно встановив тимчасові "вікна тиші" з припиненням вогню та зони безпеки навколо критичної інфраструктури", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що комунальні служби заявили, що без цього важливого двостороннього механізму вони мають обмежені можливості по організації "вікон тиші", що ускладнює проведення ремонтних робіт.

"На нашу думку, вихід Росії з цього механізму є ознакою більш широкого небажання виконувати свої зобов'язання, в тому числі встановлення режиму припинення вогню, згідно з мінськими угодами", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає за необхідне повернути представників Російської Федерації в склад Спільного центру з контролю і координації на Донбасі (СЦКК).