ua en ru

МЗС Росії назвало відносини з Британією "загнаними у глухий кут"

МЗС Росії назвало відносини з Британією "загнаними у глухий кут" Фото: глава МЗС Росії Сергій Лавров

У МЗС стверджують, що Британія "не має власної позиції" щодо актуальних міжнародних проблем

Міністерство закордонних справ Росії вважає, що російсько-британські відносини "загнані в глухий кут" британською стороною. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті Міністерства закордонних справ Росії, з нагоди скасування візиту голови МЗС Британії Бориса Джонсона в РФ.

Так, у російському МЗС вважають, що скасування Джонсоном візиту через ситуацію в Сирії пояснюється його "фундаментальним нерозумінням" цієї ситуації.

"Існує фундаментальне нерозуміння або незнання того, що відбувається в Сирії, зусиль Росії щодо врегулювання цієї кризи, а також призначення дипломатії в принципі", - йдеться в заяві.

Також в МЗС заявили, що через скасовану зустріч втрачена можливість "провести ґрунтовну і відверту розмову" про міжнародні проблеми, а також обговорити "стан російсько-британських відносин, по суті загнаних британською стороною в глухий кут".

У заяві стверджується, що Великобританія "не має власної позиції" щодо актуальних міжнародних проблем, а тому в МЗС РФ сумніваються у необхідності подальшого діалогу.

"Рішення про скасування поїздки Б.Джонсона в Москву зайвий раз підтверджує сумніви в наявності доданої вартості від розмови з британцями, які з більшості актуальних проблем сучасності не мають власної позиції і реального впливу на хід міжнародних справ, залишаючись "в тіні" своїх стратегічних партнерів. Не вважаємо, що діалог з Лондоном нам потрібен більше, ніж йому самому", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Джонсон скасував свій візит в РФ, який був запланований на 10 квітня, через те, що "події в Сирії докорінно змінили ситуацію".