ua en ru

МЗС РФ заявляє про нові жертви серед мирного населення при обстрілі Краматорська і Слов'янська

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявляє про нові жертви серед мирного населення при обстрілі Краматорська і Слов'янська (Донецька область) протягом 2-3 липня 2014 р.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявляє про нові жертви серед мирного населення при обстрілі Краматорська і Слов'янська (Донецька область) протягом 2-3 липня 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського зовнішньополітичного відомства.

"В ніч з 2 на 3 липня м. Краматорськ Донецької області зазнало чергового артобстрілу. Сильні руйнування житлових будинків, серед місцевих жителів є вбиті і поранені. Передмістя Краматорська обстріляні з установок "Град", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними МЗС РФ, 2 липня на виїзді з м. Слов'янська біля мосту через річку Казенний Торець був розстріляний цивільний автобус, який намагався покинути місто, у результаті чого загинули дві людини, ще три були поранені.

При цьому в російському МЗС розраховують, що позитивні результати чотиристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ Росії, ФРН, Франції та України 2 липня у Берліні, що завершилися прийняттям спільної Декларації, переконають українську сторону негайно повернутися до режиму припинення вогню.