ua en ru

МЗС РФ заявляє, що батальйон "Айдар" планує знищити гуманітарний вантаж з Росії

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що батальйон "Айдар" планує знищити гуманітарний вантаж з РФ з метою провокації.

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що батальйон "Айдар" планує знищити гуманітарний вантаж з РФ з метою провокації. Про це йдеться в коментарі прес-служби російського зовнішньополітичного відомства.

"Надходять повідомлення про те, що диверсійна група карального батальйону "Айдар" планує замінувати окремі ділянки доріг у Луганській області, щоб знищити автотранспорт з гуманітарним вантажем і супроводжуючий його персонал, а потім звинуватити в терористичній діяльності ополченців", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в МЗС РФ пов'язують інтенсифікацію бойових дій українськими силовиками "з очевидною метою перерізати погоджений з Києвом шлях прямування гуманітарної колони від російсько-українського кордону до Луганська".

Водночас в російському відомстві зазначають, що підготовка доставки вантажу вступила в завершальну стадію.

"В контактах з представниками української влади і Міжнародного комітету Червоного Хреста вдалося узгодити практично всі ключові параметри передачі за призначенням продуктів харчування, медикаментів та інших предметів першої необхідності", - зазначають в МЗС РФ.

Зазначимо, сьогодні вранці в російському пункті пропуску "Донецьк" (Ростовської області) почалося оформлення гуманітарного вантажу з Росії. З української сторони на перевірці були присутні 59 фахівців, з яких 41 - представники Державної прикордонної служби України та 18 співробітників митниці.