ua en ru

МЗС РФ заявив про намір відправити гуманітарний вантаж на Донбас вагою 60 т

Міністерство закордонних справ Російської Федерації 27 червня заявило про намір відправки гуманітарного вантажу на Донбас вагою 60 тонн.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації 27 червня заявило про намір відправки гуманітарного вантажу на Донбас вагою 60 тонн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"27 червня МЗС Росії направило МЗС України ноту щодо надання гуманітарної допомоги східним регіонам України", - йдеться в повідомленні.

У ноті повідомляється, що у зв'язку з численними зверненнями жителів Донецька і Луганська про надання їм термінової гуманітарної допомоги російська сторона підготувала до відправки у зазначені регіони силами МНС Росії автомобільної колони для доставки гуманітарного вантажу загальною вагою 60 тонн, що складається з продовольства і засобів особистої гігієни.

Передбачається, що вантажні автомобілі попрямують 28 червня в Луганськ і Донецьк, а також, можливо, в інші регіони України, де перебувають біженці.

"МЗС Росії звернувся до МЗС України з проханням сприяти у здійсненні гуманітарної акції, в тому числі в плані визначення маршруту прямування автомобільної колони по території України", - додали в прес-службі.