ua en ru

МЗС РФ висловив протест у зв'язку з порушенням російського кордону українськими військовослужбовцями

Міністерство закордонних справ РФ (МЗС РФ) висловив протест у зв'язку з порушенням українськими військовослужбовцями державної кордону між Росією і Україною.

Міністерство закордонних справ РФ (МЗС РФ) висловив протест у зв'язку з порушенням українськими військовослужбовцями державної кордону між Росією і Україною. Про це повідомляє прес-служба російського МЗС.

"13 червня два бронетранспортера збройних сил України незаконно перетнули кордон Російської Федерації в Куйбишевському районі Ростовської області. Розцінюємо подібні дії української сторони як грубе порушення основоположних положень міжнародного права, як протиправний акт, який не буде сприяти мирного врегулювання збройного конфлікту на Південному Сході України", - заявили у відомстві.

МЗС зажадав припинити "подібного роду провокації, які ускладнюють ледь почався процес відновлення двостороннього російсько-українського діалогу". Відповідна нота протесту направляється українській стороні.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що одна одиниця української бронетехніки проникла на російську територію.