ua en ru

МЗС РФ: У історії з судом над Тимошенко наголошується очевидний антиросійський підтекст

У історії з судом над колишнім головою кабінету міністрів України Юлією Тимошенко наголошується очевидний антиросійський підтекст, говориться в заяві МЗС РФ.

Російська сторона поважає суверенітет української держави і незалежність судової системи України, відзначили у МЗС РФ. В той же час не можна не брати до уваги той факт, що керівництво багатьох держав і світова громадськість сприймають весь цей судовий процес як ініційований виключно по політичних мотивах. Звинувачуючи Тимошенко в перевищенні влади при укладенні контракту на постачання російського газу в 2009 р., Печерський суд проігнорував переконливі свідоцтва того, що згадані газові домовленості були оформлені в строгій відповідності із законодавством Росії і України і застосовними нормами міжнародного права", - говориться в заяві.
"Не можемо в зв'язку з цим не відзначити і очевидний антиросійський підтекст у всій цій історії. По суті справи Тимошенко судили за діючі і ніким не скасовані юридично угоди між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", - підкреслили в російському зовнішньополітичному відомстві.
У Росії твердо налаштовані на розвиток і поглиблення всестороннього партнерства з Україною, у тому числі на пошук взаємоприйнятних рішень в газовій сфері, як про це умовилися керівники двох держав в Завідово 24 вересня 2011 р. "Щиро сподіваємося на те, що рухи в цьому напрямі не перешкодять спробі в однобічному порядку вивести ситуацію з погодженого правового поля. Договори повинні виконуватися", - відзначили в МЗС РФ.
Сьогодні Печерський суд Києва ухвалив звинувачувальний вирок колишньому голові кабінету міністрів України Тимошенко, засудивши її до 7 років позбавлення волі.