ua en ru

МЗС РФ вважає федералізацію України запорукою стабілізації ситуації на сході

Міністерство закордонних справ Росії вважає федералізацію України запорукою стабілізації ситуації на сході країни.

Міністерство закордонних справ Росії вважає федералізацію України запорукою стабілізації ситуації на сході країни. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

"Як неодноразово зазначала російська сторона, без реальної конституційної реформи в Україні, в рамках якої через федералізацію забезпечувалися б інтереси всіх регіонів країни, зберігався її позаблоковий статус, закріплювалася особлива роль російської мови, важко розраховувати на довгострокову стабілізацію української держави", - йдеться в заяві.

У МЗС РФ також зазначають, що в Росії "уважно спостерігають за тим, що відбувається в східних і південних регіонах України, зокрема в Донецькій, Луганській і Харківській областях, і підтверджують свої пропозиції про міжнародне сприяння "початку справжнього національного діалогу всіх політичних і регіональних сил України".

"Готові брати участь у відповідних зусиллях разом із зарубіжними партнерами, включаючи міністрів закордонних справ держав, які посвідчили угоду про врегулювання кризи на Україні від 21 лютого ц.р.", - йдеться в заяві.

При цьому в російському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що українській владі варто припинити звинувачувати Росію "у всіх бідах сьогоднішньої України".