ua en ru

МЗС РФ вважає авианападение на Луганськ зривом Женевських домовленостей

Міністерство закордонних справ Росії вважає авианападение на Луганськ зривом Женевських домовленостей.

Міністерство закордонних справ Росії вважає авианападение на Луганськ зривом Женевських домовленостей від 17 квітня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"Сьогодні, 2 червня київська влада зробили черговий злочин проти власного народу. В результаті обстрілу авіацією Збройних сил України будівлі Луганської обласної державної адміністрації загинули мирні громадяни України.

Все це свідчить про відверте небажання київської влади йти по шляху пошуку шляхів міжнаціональної злагоди в країні... Київ у черговий раз грубо порушив домовленості, узгоджені в Женевському заяві 17 квітня і отримали розвиток у "дорожній карті" швейцарського головування ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

При цьому МЗС РФ знову закликав західних партнерів "використовувати весь свій вплив на Київ, щоб зупинити скочування України до національної катастрофи".

Нагадаємо, раніше прес-служба самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) заявила, що військово-повітряні сили Збройних сил України сьогодні близько 15:00 завдали авіаудару по будівлі Луганської обласної державної адміністрації, є жертви.

"Бойова машина справила прицільний удар з використанням касетних бомб, будівлю облдержадміністрації частково зруйновано, основні руйнування на першому і третьому поверсі. Є загиблі й поранені, на місці працюють медики і рятувальники, кількість жертв уточнюється", - йдеться в повідомленні.

При цьому мешканцям міста рекомендують покинути район будівлі ОДА, так як у сквері навпроти будівлі є бомби, що розірвалися після авіаудару.