ua en ru

У МЗС РФ розповіли, що буде обговорюватися на раді Росія-НАТО

У МЗС РФ розповіли, що буде обговорюватися на раді Росія-НАТО Фото: Марія Захарова

Центральною темою зустрічі стануть рішення саміту блоку у Варшаві, що відбувся 8-9 липня

Центральною темою засідання ради Росія-НАТО, запланованої на 13 липня в Брюсселі, стануть рішення саміту блоку у Варшаві, що відбувся 8-9 липня, про подальше нарощування натівської військової присутності на "східному фланзі" Альянсу та їх наслідки для європейської безпеки. Про це заявила офіційний представники МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє пресс-служба відомства.


"В ході розгляду інших питань, що належать до військової діяльності, російська сторона має намір ініціювати дискусію щодо внесеної нашими фінськими партнерами ініціативи, т. зв. "планом Нііністе", щодо підвищення авіаційної безпеки в регіоні Балтійського моря, акцентувати ризики для стратегічної стабільності, що виникають в результаті триваючого будівництва системи ПРО США/НАТО в Європі", - повідомила вона.

Крім того, Захарова повідомила, що на зустрічі також планують обговорити українську кризу в контексті необхідності повного і поетапного виконання Мінських домовленостей, ситуацію з безпекою в Афганістані і регіональні терористичні загрози.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на засіданні ради Росія-НАТО обговорять Україну і Афганістан.