ua en ru

У РФ назвали підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі провокацією

У РФ назвали підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі провокацією Фото: ОБСЄ на Донбасі

У МЗС РФ також закликали терміново почати переговори на рівні Києва, Донецька і Луганська

Обставини інциденту з підривом автомобіля ОБСЄ в Луганській області України вказують на можливість провокації, спрямованої на зрив врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомлення Міністерства закордонних справ Росії.

"Обставини події вказують на високу імовірність провокації, спрямованої на підрив процесу врегулювання конфлікту в Донбасі. Очевидно, що подібні інциденти і загальна ескалація напруженості вигідні тим, хто не зацікавлений у виконанні політичних, економічних і гуманітарних положень мінського "Комплексу заходів", - наголошується в повідомленні.

В МЗС РФ закликали провести ретельне і об'єктивне розслідування і притягнути винних до відповідальності", а також почати переговори на рівні Києва, Донецька і Луганська.

Крім цього, вважають в МЗС Росії, інцидент "підтверджує гостру необхідність належного забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ, що зафіксовано в мандат місії і не раз зазначалося лідерами країн "нормандського формату", у тому числі під час їх останньої телефонної розмови 17 квітня".

Нагадаємо, в мережі з'явилося фото підірваної машини ОБСЄ в Луганській області.